För bästa möjliga hästhälsa

PreVet är utvecklad tillsammans med Sveriges främsta veterinärer, tränare, hovslagare och hästägare.

Pro-Partners

FirstVet är en digital veterinärklinik där du snabbt och enkelt kan boka tid och få hjälp av en veterinär oavsett var du befinner dig.

Tjänsten ingår och är gratis genom de flesta djurförsäkringar. Alla veterinärbesök sker via videosamtal och du väljer en tid som passar dig. Ett videosamtal med en veterinär fungerar som ett vanligt veterinärbesök, med den skillnaden att mötet sker genom dator, mobil eller surfplatta.

Som PreVet Pro-medlem har du alltid en stående rabatt om 10% i FirstVets webshop.

Granngården hjälper dig med allt som rör odling, djur och natur, med andra ord allt som rör din häst. Hos dem hittar du pålitliga produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration – så att du ska få de bästa förutsättningarna för att vara bästa möjliga hästägare.

Granngården har stöttat drömmar sedan 1880, då de öppnade sin första lilla gårdshandel på den småländska landsbygden. Idag, 140 år senare, har de över 100 butiker runt om i landet och e-handel på granngården.se


Vidilab är nordens största veterinärmedicinska laboratorium inriktat på parasitologisk träckprovsdiagnostik. Deras kvalitetssäkrade tester för alla djurslag bedöms alltid av kvalificerad personal.

Finns behov förmedlar de gärna råd och kontakt med någon av sina kompetenta veterinärer. Vidilab har sedan 2020 en egen veterinär placerad på labbet och som du når genom växeltelefonnumret och knappval.

MEDS har med utgångspunkt hos djurägaren tagit apoteksbesöket till en ny nivå. Det finns ingen anledning till att du som djurägare ska behöva ta dig till ditt lokala apotek, lämna ditt husdjur i bilen. eller bunden utanför butiken. Stanna hemma, på kontoret eller i stallet och låt apoteket komma till dig istället.

MEDS är ett fullskaligt online-apotek som säljer receptbelagda och receptfria läkemedel med tillstånd från Läkemedelsverket. Till dig, din familj och ditt husdjur. MEDS har inga fysiska butiker utan strävar istället eftar att så snabt som möjligt leverera direkt till dig. Smidigt, säkert och fraktfritt – ibland tar det inte längre än en timme. Du slipper helt enkelt gå till apoteket själv!

 

Vi är glada att sammarbeta med Rheva, en unik kombination av sårskydd. Rheva sådskydd fäster direkt på pälsen och skyddar mot insekter, samtidigt som det låter såret andas och står emot vätska. Sårskyddet är uppbyggt med ett nät som fungerar som en skiljevägg och håller de största infektionsriskerna borta, som insekter och beröring. Det ger också en naturlig läkningsprocess paralellt med att det består av medicinskt klassade material.

 

Partners

Så här säger de om PreVet

“PreVets digitala HästJournal bidrar till ökad hästvälfärd och stödjer oss i vårt arbete för en effektiv och transparent verksamhet för våra kunder. Samarbetet med PreVet hjälper oss att befästa en hållbar försäkringsmarknad för djur”
Jan Lindblom, erbjudandeansvarig Folksam Djurförsäkringar.

“Vi är glada över sammarbetet med PreVet och ser fram emot att bygga ett ännu bättre ekosystem för hästar och hästägare tillsammans. Det är en spännande tjänst som passar riktigt bra ihop med FirstVet”
August von Sydow, Nordenchef på FirstVet

“För en framgångsrik och kostnadseffektiv vård av sjuka eller skadade djur krävs
-snabba, kloka och faktabaserade beslut
-en snabb, rak och ärlig kommunikationsväg genom hela vårdkedjan
Tyvärr är det sällan så i verkligheten vilket leder till missnöje och olika sorters onödigt lidande för både djuren och deras ägare. PreVets app har alla förutsättningar att bli den länk vi saknat”
Ulf Hedenström riksanläggningsveterinär, Wången AB

“På UDS finns specialistkunskap, avancerad teknik och en vilja att alltid ligga i framkant inom veterinärmedicinens alla delar. När du kommer hit med din häst möter du forskare, lärare och studenter som får ovärderligt utbyte av våra klinikfall. Ytterligare ett exempel på vår strävan att hela tiden förbättra möjligheten att hjälpa hästar och hästägare med rätt diagnos och behandling är att vi även deltar i utvärderingen av en ny app, PreVet. Appens syfte är att underlätta för dig som hästägare att dokumentera din hästs hälsa och och UDS kommer att utvärdera appens användbarhet ur ett kliniskt användarperspektiv.”
Hästkliniken, Universitetsdjursjukhuset, SLU

“Jag tycker att det spännande med PreVet är att kunna effektivisera och förenkla både för mig och personalen (och förbättra för hästarna). Bl a genom att informationen om hästarnas skötsel och hantering når ut till alla så att vi uppnår en enklare, mer direkt väg till kommunikation. Vilket bidrar till ökad noggrannhet och effektivitet i det dagliga arbetet.”
Rebecca Mauléon, Dressyr