Flyinge och Strömsholm väljer PreVet som verksamhetssystem

Dela:

Riksanläggningarna Flyinge och Strömsholm väljer PreVet för sina respektive verksamheter. De ansluter sig därmed likt Wången som sedan 2018 använder plattformen. PreVet blir därmed första tekniska verksamhetslösningen att användas av Sveriges alla tre riksanläggningar och appen utvecklas nu på flera fronter.

PreVets innovativa, digitala HästJournal

PreVets innovativa, digitala HästJournal samlar all information lättillgängligt på ett och samma ställe och underlättar informationsutbyten mellan alla aktörer runt en häst såsom stallansvariga, elever, specialister m.fl. Plattformen skalar nu upp från att främst riktats mot privata hästägare till att nu även kunna erbjudas som stall- och verksamhetslösning för både privata stallar, tävlingsstallar och ridskolor.

– Vi är oerhört glada att välkomna Flyinge och Strömsholms hela verksamheter som användare av PreVet. Vår plattform har utvecklats och vidareutvecklas i tätt samarbete med användare som hästägare, veterinärer och andra experter för att leverera kvalitet och nytta i praktiken. Vi ser mycket fram emot att hjälpa studenter, stallansvariga och lärare som dagligen arbetar som ett team runt en häst och som dessutom för en daglig dialog med många inblandade kring den, säger Jenny Gagnér, grundare av PreVet.

– Det här känns som ett stort steg i vår digitala utveckling mot en hållbar hästhållning. Vårt nya samarbetsavtal med PreVet innebär bland annat att vi ska utveckla kunskap och arbetssätt tillsammans, säger Christina Rosell, VD på Flyinge och Ridskolan Strömsholm.

PreVet har sedan 2017 utvecklat en HästJournal som administrerar informationsutbyte mellan hästägare, verksamheter, veterinärer, specialister och försäkringsbolag. Lösningen gynnar både hästhälsan och ekonomin långsiktigt. Genom att dela information mellan olika aktörer och användare inom hästbranschen bidrar PreVet till effektivare vård, ökad förebyggande hästhälsa och på sikt lägre kostnader för veterinärvård och försäkring.

Under vintern kommer PreVet lanseras för djurslagen hund och katt.

Ladda hem PreVet på App Store och Google Play

Se till att inte missa några nyheter, följ oss på:

Facebook
Instagram
Youtube

PreVet

En samarbetsplattform inom häst – och djurnäringen​

Fler artiklar

Relaterade artiklar

Kom igång med PreVet

PreVet appen hjälper dig att samla och uppdatera all information om dina djur på ett ställe.