Folksam och PreVet inleder samarbete för ökad hästhälsa

Dela:

Bristande hästhälsa och skenande veterinärkostnader är en vanlig konsekvens av otillräckligt informationsutbyte mellan hästägare och veterinär, och framför allt, av att ingen har dokumenterat hästens hälsa och tillstånd löpande. Det leder till ineffektiv vård som blir dyr för hästägaren och leder ofta till höga skadeersättningar från försäkringsbolaget. Därför inleder Folksam och PreVet nu ett samarbete för att förbättra hästhälsan och minska kostnader och lidande inom hästvård.

Bristande hästhälsa och skenande veterinärkostnader är en vanlig konsekvens av otillräckligt informationsutbyte mellan hästägare och veterinär, och framför allt, av att ingen har dokumenterat hästens hälsa och tillstånd löpande.
Det leder till ineffektiv vård som blir dyr för hästägaren och leder ofta till höga skadeersättningar från försäkringsbolaget. Därför inleder Folksam och PreVet nu ett samarbete för att förbättra hästhälsan och minska kostnader och lidande inom hästvård. Folksam sänker den fasta självrisken för sina försäkringstagare med 300 kronor för alla kunder som använder PreVets HästJournal i samband med veterinärkontakter.

PreVets digitala HästJournal gör det enklare och säkrare för både privata och professionella hästägare att kommunicera med veterinärer och försäkringsbolag. Nu kan ägare, ryttare, veterinärer, tränare och hovslagare med flera fortlöpande och direkt kommunicera med varandra om hästens skötsel och hälsostatus via preVets app. Med ökad dokumentation kommer kontakten med veterinären och handläggningen av försäkringsärenden att bli mer effektiva.

”PreVets digitala hästjournal bidrar till ökad hästvälfärd och stödjer oss i vårt arbete för en effektiv och transparent verksamhet för våra kunder. Samarbetet med PreVet hjälper oss att befästa en hållbar försäkringsmarknad för djur”, säger Jan Lindblom, erbjudandeansvarig Folksam Djurförsäkringar.

“PreVet tillhandahåller en innovativ digital hästjournal som administrerar informationsutbyte mellan hästägare, stallar, veterinär och försäkringsbolag. Lösningen gynnar både hästhälsan och ekonomin långsiktigt. Genom samarbete med Folksam, som betydande aktör för hästförsäkringar, erbjuds alla deras hästförsäkringstagare som använder PreVets digitala verktyg en värdefull bonus, vilket gynnar deras hästförsäkringstagare på så många sätt”, säger Jenny Gagnér, grundare och vd för PreVet.

Om PreVet
PreVet är marknadsledande aktör inom digitalisering av hästnäringen som bidrar till säkrare hästhälsa och mer hållbart hästägande. preVets digitala hästjournal förenklar, förbättrar och förbilligar hästhälsa, hästskötsel och hästägande i Sverige. PreVets applikation administrerar informationsutbyte mellan hästägare, stallar, veterinär och försäkringsbolag och är ett väsentligt verktyg för den moderna handläggningen av hälsoärenden för djur. PreVet har flera viktiga, etablerade samarbeten, bland annat med Jordbruksverket, Sveriges Lantbruksuniversitet, samt försäkringbolag, däribland Folksam. Dessutom flertalet samarbeten inom hästsporteliten bland annat med Markne Academy.

Om Folksam
Folksam är ett kundägt företag som erbjuder försäkringar och pensionssparande. Nästan varannan svensk är försäkrad hos Folksam och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Folksams vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld.

PreVet

En samarbetsplattform inom häst – och djurnäringen​

Fler artiklar

Relaterade artiklar

Kom igång med PreVet

PreVet appen hjälper dig att samla och uppdatera all information om dina djur på ett ställe.