PreVet – serviceboken för djur – lanserar även app till Sveriges 2.2 miljoner hundar och katter

Dela:

PreVet – serviceboken för djur – lanserar även app till Sveriges 2.2 miljoner hundar och katter

Bristande djurhälsa och skenande veterinärkostnader är en vanlig konsekvens av ofullständigt informationsutbyte mellan djurägare och veterinär, och framför allt, av bristande dokumentation om djurens hälsa och tillstånd löpande. Att i vardagen komma ihåg och hålla ordning på alla papper, intyg samt aktiviteter som skötsel- och hälsorutiner är minst sagt en utmaning för djurägare!

”Vi är så glada att nu även kunna erbjuda PreVet till hund- och kattägare – något som efterfrågats sedan hästappen lanserades!

Genom att tillhandahålla ett lättanvänt vardagsverktyg kan alla djurägare ha bättre koll på djurets hälsa och skötsel. Det, i kombination med att samarbeta med ledande branschaktörer bidrar verkligen till förbättrad djurhälsa så att djurägare, nya som gamla, känner sig tryggare i sitt djurägande – både i Sverige och snart också internationellt”, säger Jenny Gagnér, grundare och vd för PreVet.

PreVets app för hästägare lanserades 2018 och används framgångsrikt av både privata hästägare och professionella aktörer som exempelvis häst-Riksanläggningarna Flyinge, Strömsholm och Wången. Nu tillgängliggörs en helt ny app för Sveriges ägare till 2.2 miljoner hundar och katter – med det viktiga målet att tillsammans med både djurägare och specialister förbättra djurhälsan och minska kostnader inom djurvård. Ett stort antal ledande branschaktörer inom djurhälsa samarbetar redan med PreVet för att stötta djurägare till bättre djurhälsa – och många fler är på väg att ansluta. Den nya appen kommer snart även lanseras för häst och stall.

PreVet tillhandahåller en innovativ app som fungerar som en servicebok för djur. Appen administrerar informationsutbyte mellan djurägare, skötare, specialister, och branschaktörer och är ett väsentligt verktyg för den moderna handläggningen av hälsoärenden för djur. Lösningen gynnar både djurhälsan och ekonomin långsiktigt.


Ladda gärna ned PreVet på App Store (iPhone) eller Google Play (Android) och testa.

Om PreVet

PreVet är marknadsledande aktör inom digitalisering av djurnäringen för säkrare djurhälsa och mer hållbart djurägande. PreVets digitala djurjournal förenklar, förbättrar och förbilligar djurhälsa, djurskötsel och djurägande i Sverige. PreVet har flera viktiga, samarbeten, bland annat med Sveriges Lantbruksuniversitet, Statens Veterinärmedicinska Anstalt, Jordbruksverket, veterinärkliniker samt försäkringbolag. Dessutom samarbetar PreVet med flertalet inom djursporteliten.

PreVet

En samarbetsplattform inom häst – och djurnäringen​

Fler artiklar

Relaterade artiklar

Kom igång med PreVet

PreVet appen hjälper dig att samla och uppdatera all information om dina djur på ett ställe.